ФОРУМ про будівництво

ФОРУМ про будівництво

ПошукПошук   Користувачі   Реєстрація   Вхід
Сьогодні: 16.12.2025 - 20:56:46
Сторінки:  1  

Вибір точкових світильників для натяжної стелі

АвторПовідомлення

alexdovgal

Книжковий хробак

Статистика:

Доброго дня всім! Планую робити ремонт у вітальні і ніяк не можу визначитися з освітленням. Хочу зробити натяжну стелю, але не знаю, які світильники краще підійдуть. Чув про точкові, але не розумію, скільки їх потрібно на кімнату 20 квадратів і які взагалі бувають. Може хтось підказати, з чого почати?

---------------------
Установка спутниковых антенн (Sirius, Amos, Hotbird).Услуги электрикаТел. 0676810325, 0632042249 Александр
Повідомлення # 1 21.10.25 - 03:18:19
RE: Вибір точкових світильників для натяжної стелі

denned

Книжковий хробак

Статистика:

Вітаю! Точкові світильники - це дійсно гарний варіант для натяжних стель. Щодо кількості - зазвичай розраховують приблизно один світильник на 1,5-2 квадратні метри, але це залежить від потужності ламп і того, наскільки яскраве освітлення вам потрібно. Для вітальні 20 квадратів я б порадив близько 10-12 точок, але краще комбінувати з основним джерелом світла - люстрою або підвісним світильником. Точкові бувають різні: поворотні і нерухомі, під різні типи ламп - LED, галогенові, з різними кутами розсіювання світла. Для вітальні раджу брати з теплим світлом, щоб атмосфера була затишною.

Повідомлення # 2 21.10.25 - 04:10:44

samovarr

Книжковий хробак

Статистика:

Цитата:
Вітаю! Точкові світильники - це дійсно гарний варіант для натяжних стель. Щодо кількості - зазвичай розраховують приблизно один світильник на 1,5-2 квадратні метри, але це залежить від потужності ламп і того, наскільки яскраве освітлення вам потрібно. Для вітальні 20 квадратів я б порадив близько 10-12 точок, але краще комбінувати з основним джерелом світла - люстрою або підвісним світильником. Точкові бувають різні: поворотні і нерухомі, під різні типи ламп - LED, галогенові, з різними кутами розсіювання світла. Для вітальні раджу брати з теплим світлом, щоб атмосфера була затишною.
Повністю погоджуюся з попереднім коментарем! Сам минулого року робив ремонт і встановлював точкове освітлення по всій квартирі. Можу поділитися своїм досвідом - я брав саме поворотні моделі, бо вони дають можливість направляти світло туди, куди потрібно. Це особливо зручно, якщо у вас є картини на стінах або потрібно підсвітити якусь зону. Я замовляв у київській фірми, яка спеціалізується на світильниках, там дуже великий вибір і консультанти допомогли підібрати саме те, що треба. Ось тут я знайшов те, що мені підійшло: https://plafon.kiev.ua/tochechnye-svetilniki/. Вибирав між квадратними та круглими, зрештою взяв круглі під LED лампи - виглядає стильно і світло рівномірне. Головне - заздалегідь продумати розташування, бо після монтажу натяжної стелі вже нічого не зміниш. Я креслив схему на папері, де позначив меблі та точки освітлення, щоб світильники не опинилися над шафою чи в незручних місцях.

Повідомлення # 3 21.10.25 - 04:47:28
Быстрая покупка готового шкафа-купе : Попередня темаНаступна тема: Офисный переезд сколько человек нужно
Сторінки:  1  

Повідомлення
Ім'я
Повідомлення

Натисніть на точку біля імені для звернення до користувача

Адміністратор заборонив відповідати гостям на повідомлення! Для реєстрації пройдіть за посиланням: зареєструватися

Учасники