ФОРУМ про будівництво

ФОРУМ про будівництво

ПошукПошук   Користувачі   Реєстрація   Вхід
Сьогодні: 16.12.2025 - 22:55:07
Сторінки:  1  

Потужні станції для опалення будинку

АвторПовідомлення

пеха

Книжковий хробак

Статистика:

Вітаю форумчан! Розглядаю варіант встановлення потужної станції для будинку. Є пропозиція на 30 кВт з панелями і всім необхідним обладнанням. Чи достатньо буде такої потужності для будинку 200 квадратів з електричним опаленням?

Повідомлення # 1 28.10.25 - 11:39:45
RE: Потужні станції для опалення будинку

Kowe4ka

Книжковий хробак

Статистика:

30 кВт - це серйозна потужність для приватного будинку. Для будинку 200 квадратів з електроопаленням це може бути навіть із запасом, але треба дивитись на конкретне споживання. Важливо врахувати пікові навантаження взимку, коли працює опалення.

---------------------
Ангелы зовут это небесной отрадой.....черти-адской мукой......а люди любовью..
Повідомлення # 2 28.10.25 - 12:32:27

_Valiko_

Книжковий хробак

Статистика:

У мене будинок схожої площі, теж з електроопаленням. Встановлював минулої осені сонячні панелі 30 квт з потужною системою акумуляторів. Перша зима показала, що рішення правильне. Звісно, взимку генерація менша через короткий світловий день, але в комбінації з акумуляторами система покриває більшу частину потреб. Влітку і в перехідні сезони взагалі повна автономія. Опалення, звичайно, найбільший споживач, тому я додатково встановив програмований термостат і розумні реле, які оптимізують споживання. Так панелі працюють на зарядку батарей, а опалення вмикається в найбільш вигідні години. За цю зиму економія вийшла значна порівняно з минулими роками.

Повідомлення # 3 28.10.25 - 13:26:53
Портативні зарядні станції : Попередня темаНаступна тема: Створення комфортного міського середовища
Сторінки:  1  

Повідомлення
Ім'я
Повідомлення

Натисніть на точку біля імені для звернення до користувача

Адміністратор заборонив відповідати гостям на повідомлення! Для реєстрації пройдіть за посиланням: зареєструватися

Учасники